ARBEIDSBEPERKING EN TOCH JE RIJBEWIJS HALEN?

In onze ervaring is een baan in het vervoer vaak een droombaan voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit komt omdat het de eigenwaarde verstrekt, de zelfstandigheid wordt vergroot en men vrijheid ervaart. De Groene Taxi heeft een lesmethode ontwikkeld voor een op maat gesneden opleiding voor rijbewijs B. Op basis van onze ervaringen en gesprekken met bijvoorbeeld gemeenten is gebleken dat hier een duidelijke behoefte aan is. De mobiliteit van mensen met een arbeidsbeperking zijn soms beperkt, waardoor het moeilijk is om een (duurzame) werkplek te vinden.

Wij passen de lesmethoden voor het theoretische en het praktische gedeelte volledig aan voor de doelgroep. We doen dit op basis van geen tijdsdruk, leren van en door elkaar. Vanuit de doelgroep hebben we zelf een medewerker opgeleid tot rijinstructeur. Om het rijbewijs te halen wordt gestart met de theorie. Nadat deze is behaald wordt gestart met het praktijkgedeelte. Hiermee voorkomen we extra druk en de noodzakelijke stof wordt in overzichtelijke stappen aangeboden. Onze eigen trainers zijn extra getraind in het omgaan met mensen met een arbeidsbeperking. Er wordt in kleine groepen getraind, zodat er alle tijd, ruimte een aandacht is voor deelnemer. Na het behalen van het rijbewijs kan men doorgaan met het behalen van de taxi-pas. Aansluitend bestaat de mogelijkheid tot indiensttreding of detachering naar een ander taxibedrijf of een koeriersdienst. Detachering naar bijvoorbeeld SW-bedrijven of zorginstellingen behoren tevens tot de mogelijkheden. Op deze wijze worden stappen gezet naar duurzame inzetbaarheid en regulier werk.

Om de deelnemers te detacheren en hiermee hun droombaan te realiseren, werken we samen met partijen als UWV, SOWECO, Larcom en SWB. Potentiële deelnemers kunnen worden aangemeld via SW-bedrijven, maar ook via het UWV, re-integratiebedrijven, de werkgever of uiteraard door de deelnemer zelf.

Meer informatie of vragen:

OPLEIDINGEN BIJ DE
GROENE TAXI

HAAL JE TAXIPAS: OPLEIDING TOT TAXICHAUFFEUR

Als erkend leerbedrijf bieden wij een opleiding tot taxichauffeur aan, vooral gericht op mensen met een arbeidsbeperking. Onze deelnemers worden door onze eigen trainers opgeleid en krijgen hierbij alle nodige begeleiding. Dagelijks werken ze mee in de praktijk en krijgen een speciaal op maat gemaakt lesprogramma, waarbij de theorie aan bod komt. In de training worden onderwerpen als EHBO, rolstoelvervoer en doelgroepvervoer behandeld. Na het afronden van de cursus taxichauffeur krijgen onze leerlingen een officiële taxi-pas verstrekt door het CBR. Wij hanteren daarbij een veel persoonlijkere aanpak dan een reguliere taxileerschool. Is de opleiding taxichauffeur afgerond? Dan detacheren we onze mensen of komen ze in dienst bij ons.

Meer informatie of vragen:

ONZE MENSEN

AAN HET WOORD

NIEUWS ONTVANGEN

  Bezoekadres:
  Plesmanweg 9-i
  7602 PD Almelo
  Postadres:
  Aldengoor 12
  7608 NM Almelo