Als erkend taxibedrijf richten we ons op (collectief) personenvervoer en leerlingenvervoer. Dit doen we op een bijzondere manier. We hebben namelijk de ambitie om een inclusieve onderneming te zijn, waar mensen met een arbeidsbeperking volwaardig deel van uitmaken. Ons medewerkersbestand bestaat voor 98% van mensen met een arbeidsbeperking.

Sociaal ondernemen is voor ons ondernemen met een maatschappelijke missie en dit willen we op alle mogelijke manieren uitdragen. Wij geven mensen met een arbeidsbeperking een plek in ons bedrijf en bieden kansen die ze wellicht anders niet krijgen, zoals kans op betaald werk. Dit doen we onder andere door zelf op te leiden, waarbij we rekening houden met beperkingen. Na de opleiding bieden we mensen een werkplek in ons bedrijf of ze worden gedetacheerd.

Naast taxivervoer bieden we diverse opleidingen aan. Hier worden onze toekomstige chauffeurs, veelal uit de doelgroep, opgeleid door onze eigen mensen. Ze werken mee in de praktijk en hebben een eigen aanspreekpunt om zo hun diploma taxichauffeur te kunnen halen. De Groene Taxi is een erkend leerbedrijf!

Wij hebben in februari 2016 voor de tweede keer de hoogste haalbare trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. In samenwerking met De Normaalste Zaak en andere sociale ondernemers hebben we de 99 van Twente opgericht.

Op deze wijze leveren we een bijdrage aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking.

ZOVEEL MEER DAN EEN TAXIBEDRIJF

ONZE MENSEN

AAN HET WOORD

NIEUWS ONTVANGEN

  Bezoekadres:
  Plesmanweg 9-i
  7602 PD Almelo
  Postadres:
  Aldengoor 12
  7608 NM Almelo